bohemma creative arts

Între stereotip și necesitate – bărbați care se machiază

Posted on: 3 octombrie 2011

Dacă ați crezut până acum că femeile au pus monopol pe trucurile de machiaj, este cazul să priviți cu atenție imaginile următoare.

 

Societatea a valorizat dintotdeauna aspectul fizic plăcut, iar astăzi, mai mult ca niciodată, un număr tot mai mare de bărbați poartă machiaj. În ciuda progreselor societății, bărbații care se machiază sunt arătați cu degetul: fie sunt considerați efeminați, fie homosexuali. În realitatea însă, machiajul nu are nimic de a face cu orientarea sexuală. Machiajul destinat bărbaților- în special cel nedetectabil- este oricând binevenit, dar, ca și în cazul femeilor, ce-i mult strică. Puțin fond de ten, pudra și concealer- nimic neobișnuit pentru un bărbat care dorește să proiecteze o imagine de sine respectabilă. Altfel stau lucrurile însă în cazul persoanelor cărora meseria le „impune” să folosească „ceva” mai mult machiaj. Vorbim despre actori sau muzicieni, iar Marilyn Manson, solistul Green Day- Billie Joe Armstrong, Bill Kaulitz, Boy George, Jared Leto, Ozzy Osbourne sunt doar câteva exemple.

Trendul a atras rapid atenția designerilor, făcându-i să investească în piața produselor de machiaj destinate bărbaților. Jean Paul Gaultier este cel mai recent exemplu care și-a lansat propria linie de produse de machiaj, Le Male Tout Beau. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Let’s talk about

octombrie 2011
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Make Up Blogs
%d blogeri au apreciat: