bohemma creative arts

De ce iubim anii 50?

Posted on: 29 septembrie 2011

 Mi se pare mie sau toată lumea a inclus în vocabular “vintage”, “oldies”, “good old days”, “retro”. Febra m-a cuprins şi pe mine, aşa că mi-am facut cuminte temele si am deschis manualele de beauty de acum 50 de ani. Ia să vedem, ce scria la carte ?

  1. Key words: sex appeal, personalitate, glamour
  2. Fashion icon : definetely Marilyn Monroe
  3. Make-up tips: eyeliner din plin, gene îndrăzneţe, curbate, nelipsitul ruj rosu, blush subtil

Ce-i drept, fiecare perioadă a avut particularitățile sale în materie de machiaj, punându-și  semnătura în tehnicile de aplicare a rujului, în machiajul ochilor și al pomeților. Modificările survenite în stilurile de machiaj au făcut că produsele cosmetice să evolueze în timp și să devină ceea ce sunt ele în zilele noastre. Mulţi nostalgici ai vremii, printre care mă număr si eu J, încearcă să recreeze prin formă și culoarea frumusețea acelor ani.

Deși femeile nu se bucurau de prea multe drepturi civile și se luptau cu bărbații pentru a dobândi statut economic, feminitatea nu a fost niciodată mai îndrăzneață ca în acea perioadă. Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Greta Garbo sunt doar câteva dintre numele celebre care ne fac să ne gândim cu drag la vremurile trecute.

Recapitulăm, de ce avem nevoie pentru un look a la anii 50?

Fața: începeți prin a aplică fondul de ten, fie cu pensula, fie cu un burete ușor umezit, evident acoperiți imperfecțiunile cu anticearcăn/corector, după caz. Fixați fondul de ten cu pudra. Tips: folosiți cremă iluminatoare pentru a creă o față luminoasă și nu uitați de aluniță pe care o avea Marilyn-o puteți realiză cu ajutorul unui creion dermatograf maro. Aveți însă grijă la formă și mărime. Nu exagerați.

Sprâncenele: în anii 50 se poartă sprâncenele angulare, pe care le puteți modela folosind gel de sprâncene și creion . Atenție: culoarea trebuie să fie cel puțin asemănătoare cu cea naturală a firelor de păr, altfel veți obține un look vulgar, un rezultat departe de cel pe care vi-l doriți. Tips: încercați să ridicați prin periaj firele de păr pornind din jumătatea exterioară a sprâncenei, creând aspect ușor angular, folosiți-va de gel și creion pentru sprâncene pentru a umple spațiile goale și a crea formă dorită.

Ochii: optați pentru culori neutre, deschise, nimic strident, folosiți-vă de tonuri ușor mai închise pentru a crea umbre, aplicati un fard ușor lucios pe mijlocul pleoapei. În anii 50 se poartă „aripioarele” sau „ochii de pisică”. Vorbim despre tuș negru, eyeliner și gene false.

Tips:”codițelele” le puteti realiza prin mai multe metode: 

  1. creion dermatograf negru, cu ajutorul căruia trasați o linie neagră, subțire, începând de la mijlocul pleopei către exterior (și nu invers), urmărind linia naturală a genelor;
  2. tuș lichis, este cel mai la îndemână, dar aveți grijă la calitate: se poate usca, dând un aspect nu tocami plăcut;
  3. tuș gel- folosiți o pensulă potrivită ca mărime și grosime, pentru a da forma dorită

Dacă nu tolerați genele false, puteti realiza aceeași privire irezistibilă folosind clește de gene și rimmel cu proprietăți de alungire/curbare.

Pomeții: conturați pomeții cu nuanțe de roz nud. Tips: apelați oricând la farduri cremoase, în nuanțe calde, strălucitoare. Dau un aspect sănătos, natural pielii.

 Buzele: piesa de rezistentă a oricărui look a la anii 50 sunt cu siguranță buzele roșii. Urmăriți forma naturală a buzelor folosind creion de buze în aceeași nuanță cu cea a rujului, apoi umpleți spațiul gol cu nuanta de roșu pe care ati ales-o. Tips: cu ajutorul creionului, conturați linia buzei superioare, dând o formă ușor arcuită.

 Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Let’s talk about

septembrie 2011
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Make Up Blogs
%d blogeri au apreciat: